Mamak Belediyesi bünyesinde faaliyetlerine devam eden ve “ Her şeyin başı eğitimdir “ sloganı ile hizmet veren Mamak Dayanışma Merkezi Aile Okulu, 6 ve 7.’inci dönem mezunlarını verdi. Mezunlarını ödüllendirmek için daha önce de geziler düzenleyen Aile Okulu, bu kez de Şereflikoçhisar’a gezi düzenledi Bayanlara Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Hakverdi Altuğ’un eşi Zehra Altuğ ev sahipliği yaptı.
Aile içi iletişimin güçlenmesini sağlamak amacıyla, duygu yönetimi, sevgi yönetimi gibi derslerle insanın kendisini yönetmesini ve aile bağlarının güçlendirilmesi doğrultusunda çalışmalar yapan Aile Okulu 6 ve 7.’inci dönem kursiyerleri geçtiğimiz hafta mezun oldu. Aile içi iletişime yönelik olarak bayanlara birer aylık eğitim veren Aile Okulu, çocuk yetiştirme, ergenlik dönemi ve ergen psikolojisi, eşler arası uyum, kendini keşfetme, kadın sağlığı derslerinin yanı sıra güzellik uzmanı tarafından da yaşa göre güzellik sırları ve bilinçli kozmetik kullanımı gibi konularda eğitim verdi.
Mezunlarını ödüllendirmek için geziler düzenleyen Aile Okulu’nun Şereflikoçhisar gezisinde ilk durağı Hirfanlı Barajıydı. Ardından Peçenek Barajını gezen bayanlar, tuz diyarı Şereflikoçhisar’da Tuz Müzesi’ni de gezdi. Gezilen mekânlar arasında en fazla ilgiyi birçoğunun ilk defa gördüğü Tuz Gölü gördü.
Zeliha Akgül: Mutlu Toplumlar, Mutlu Ailelerinden Oluşur
Aileyi kadınların eğittiğini belirten Mamak Dayanışma Merkezi Koordinatörü Zeliha Akgül, Aile Okulu Projesine büyük önem verdiklerini belirterek şu şekilde konuştu: “Sosyal hayatta ailenin önemi her geçen gün daha da ortaya çıkıyor. Günümüzdeki toplumsal araştırmaların ve bilimsel çalışmaların odağında ailelere ilişkin çalışmalar yer almaktadır. Bütün bilimsel çalışmaların vardığı ortak nokta “Mutlu toplumlar, mutlu aile yuvalarından oluşur” Biz Mamak Dayanışma Merkezi olarak bir ailede daha tebessümü görmek sağlıklı bir iletişime katkı sağlamak üzere yola çıktık. 7.İnci dönem mezunlarımızı veriyoruz. Bugüne kadar çok sayıda aileye ulaşmış bulunmaktayız.”dedi.
Kursiyerlerden Başkan Mesut Akgül’e Teşekkür
Mamaklı hanımlar Aile Okulu’nda aldıkları eğitimler ve geziden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’ ve eşi Zeliha Akgül ‘e teşekkür etti. Mamak Dayanışma Merkezi Koordinatörü Zeliha Akgül; ”Mamak'taki hanımlarımız için, imkânlar dâhilinde farklı etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz.” dedi. Gezilerle kursiyerlerini ödüllendiren Aile Okulu, tüm mezunlarına bir de piknik düzenleyecek. Zeliha Akgül misafirperverliğinden dolayı Şereflikoçhisar Belediye Başkanının eşi Zehra Altuğ’a teşekkür etti Tuzgölü gezisine Zeliha Akgül, Mamak Belediyesi Meclis Üyesi Ayşe Ekici, Aile Okulu Koordinatörü Rabia Zencirkıran ve kursiyerler katıldı.
Habere Ait Diğer Fotoğraflar