2017 ARALIK AYI BELEDİYE MECLİS GÜNDEMİ

TARİHİ : 01 Aralık 2017

2. Başkanlığımız ile en çok üyeye sahip sendika olan Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) arasında yapılan Sosyal Denge Sözleşmesinin yenilenmesi için Belediye Başkanına yetki verilmesine ilişkin Başkanlık Yazısı.
  3. Mahalli idareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 36. Maddesi ve 5393 Sayılı Belediye Kanununun 18. Maddesinin “b” fıkrası gereğince, birimler arası ödenek aktarılmasına ilişkin Başkanlık Yazısı.
  4. 03.2018 Tarihinde bitecek olan park bakım, temizlik ve sulama işi ihalesinin 01.04.2018 tarihinden itibaren yeni sözleşme yapılmasına ilişkin Başkanlık Yazısı.
  5. Vatandaşlarımızdan gelen yoğun şikâyetler üzerine bazı işyerlerinden Kat Maliklerinin, %100 muvafakat alınarak işyeri açma ve çalışma ruhsatı verilmesine ilişkin Başkanlık Yazısı.
  6. 1999 Model Mercedes marka  06 GE 452 plakalı otobüsün bedeli mukabilinde E.G.O Genel Müdürlüğü Otobüs Dairesi Başkanlığı tarafından, Belediyemiz adına satışının yapılarak tahsis edilmesine ilişkin Başkanlık Yazısı.
  7. Bostancık Mahallesi 52194 ada 8 parsel Kentsel Servis Alanının Akaryakıt+LPG kullanımına 1/5000 NİP tavsiye, 1/1000 UİP değişikliği teklifine ilişkin Başkanlık Yazısı.
  8. Kartaltepe Mahallesi 8993 ada 8 sayılı parsel karakol alanının Resmi Kurum (Emniyet Hizmet Alanı) alanına ayrılması ve yapılaşma koşullarının belirlenmesine ilişkin 1/1000 UİP teklifine ilişkin Başkanlık Yazısı.
  9. 01.2018 Tarihinden itibaren yürürlüğe girmek üzere hazırlanan ücret tarifelerine ilişkin Plan ve Bütçe ile Hukuk  ve Tarifeler Komisyonları Ortak Raporu.
  10. İmar ve Şehircilik Müdürlüğünce 2018 yılında uygulanacak ücret tarifelerine ilişkin Plan ve Bütçe ile Hukuk  ve Tarifeler Komisyonları Ortak Raporu.
  11. Ege Mahallesi 39486 ada 1 parseldeki Okul alanında yapılaşma koşullarının düzenlenmesine ait 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği teklifine ilişkin Bayındır ve İmar Komisyon Raporu.
  12. Belediyemiz call center olarak bilinen Çağrı Merkezine 2017 yılının 10 aylık döneminde vatandaşlarımızdan kaç adet talep geldiğine ilişkin Halkla İlişkiler Komisyon Raporu.
  13. Belediyemiz kendi imkanlarıyla imal edilen ve bölgemizde birçok noktaya konulan yeni sistem çöp varillerinin hangi mahallelerimize yerleştirildiğine ilişkin Çevre ve Sağlık Komisyon Raporu.
  14. Belediyemizce son yıllarda yapılan yatırımlarla bölgemizde sportif faaliyetlerin yapılabileceği birçok tesis yapılmış ve bölgemizdeki spor kulüplerinin hizmetine sunulmuştur, Bahsedilen futbol,basketbol gibi spor tesislerinden hangi kulüpler faydalandığına ilişkin Gençlik ve Spor Komisyon Raporu.
  15. Bölgemizde faaliyet gösteren esnaflarımızdan hafta sonu çalışma ruhsatı olmayıp ta yapılan denetimlerde çalıştığı tespit edilen esnaflarımıza 2017 yılı içerisinde şu ana kadar ne tür yaptırımlar uygulandığına ilişkin Esnaf Komisyon Raporu.
  16. Büyükşehir Belediyemizce 2017 yılı içerisinde bölgemizde yapımı planlanan çalışmalardan ne kadarı gerçekleştirildiğine ilişkin AR-GE Komisyon Raporu.
  17. Belediyemizce 2017 yılı için planlanan yol açma çalışmalarında şu ana kadar hangi noktalarda bu çalışmalar gerçekleştirildiğine ilişkin Alt Yapı Komisyon Raporu.
  18. Gülseren-Anayurt Kentsel Dönüşüm ile Altıağaç-Karaağaç-Hüseyingazi Kentsel Dönüşüm Projelerinde hak sahibi olan vatandaşlarımızdan kaç konut sahibinin evlerine yerleştiğine ilişkin Yeni Yerleşimler Komisyon Raporu.
  19. Belediyemizce Kayaş Mahallesinde yapımına devam edilen Aile Merkezi inşaatının ne aşamada olduğuna ilişkin Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm ile Yatırım Çalışmaları ve Faaliyetleri Komisyonları Ortak Raporu.
  20. Belediyemizce asker ailelerine verilen nakdi yardımlardan 2017 yılının 10 aylık döneminde kaç asker ailesi yararlandığına ilişkin Hesap İnceleme Komisyon Raporu.
  21. İnsan Kaynakları Müdürlüğümüzün 2017 yılı için belirlenen hedeflerinin gerçekleşme oranı ne olduğu, belirlenen hedeflerden gerçekleşmeyen varsa nedenlerinin ne olduğuna ilişkin İnsan Kaynakları ve Kalite Yönetimi Komisyon Raporu.
  22. Büyükşehir Belediye Meclisinde, isimlendirmeyle ilgili diğer ilçeler tarafından gönderilen tavsiye kararlarında son bir yıl içerisinde alınmış kararlar var ise Şehitlik Makamına ulaşmış ve ailelerinden gelen talepler doğrultusunda ismi sokak yada caddeye verilememiş Şehitlerimize ilişkin İsimlendirme Komisyon Raporu.
  23. Belediyemizce, bölgemizdeki cenazelere ne tür katkılar sunulduğuna ilişkin Sosyal İşler ve Engelliler Komisyon Raporu.
  24. Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren THM,TSM ve Halk Oyunları ekiplerimizin 2017 yılı içerisinde Yurtdışında gerçekleştirdiği gösterilere ilişkin Eğitim ve Kültür ile Dış İlişkiler ve Sivil Toplum Kuruluşları Komisyonları Ortak Raporu.