2018 EKİM AYI BELEDİYE MECLİS GÜNDEMİ

TARİHİ : 01 Ekim 2018

2. Belediyemiz 2018 yılı İdare Performans Programına ilişkin Başkanlık Yazısı.
  3. Belediyemiz 2019-2020-2021 Mali Yılı Bütçesine ilişkin Başkanlık Yazısı.
  4. Baştaş Hazır Beton Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi adına kayıtlı 3 adet Ford Transit marka Cenaze araçlarını Belediyemize şartsız olarak ( hibe ) edilebilmesine ilişkin Başkanlık Yazısı.
  5. 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanununun 97.maddesince belediyemiz sınırları içerisinde Elektronik Haberleşme firmaları tarafından konulan kabinet veya saha dolaplarının 2018 yılı için yıllık 438,00 TL olarak ücretlendirilmesine ilişkin Başkanlık Yazısı.
  6. Gökçeyurt Mahallesi 1465 Parsel ve Civarı Harman Yeri Alanı İmar Planına ilişkin Başkanlık Yazısı.
  7. Bayındır 2065 Parsel ve Civarı Mera Alanı İmar Planına ilişkin Başkanlık Yazısı.
  8. PTT Evleri Mahallesi İle Çiğiltepe Mahallesinin birleştirilip sınır değişikliği yapılarak Çiğiltepe mahallesi olarak değiştirilmesine ilişkin Başkanlık Yazısı.
  9. Bayındır Barajı Güneyi (Mavişehir) Gelişme Alanı” na ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğine ilişkin Bayındır ve İmar Komisyon Raporu.
  10. Bayındır Barajı Mavigöl Kuzeydoğu Planlama Alt Bölgesi 1/1000 ölçekli uygulama imar planına ilişkin Bayındır ve İmar Komisyon Raporu.
  11. Bayındır Kad 1815……1827 – 1839 – 1921……1943 -1887…..1896 – 1897……1905 – 1912 – 1913 parseller ile 1916 parselin bir kısmına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Tavsiyesi ve 1/1000  Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik Teklifine ilişkin Bayındır ve İmar Komisyon Raporu.
  12. Belediyemiz ile Kamu Kurumları arasında hukuksal konularda devam eden davalara ilişkin Hukuk ve Tarifeler Komisyon Raporu.
  13. Bölgemiz Ortaköy kurban satış alanında 2018 yılında kaç adet çadır yeri verildiği, bu hizmet verilirken yaşanan aksaklıkların giderilmesi ve daha kaliteli hizmet verebilmek için ne gibi çalışmalar yapılacağına ilişkin Esnaf ile Halkla İlişkiler Ortak Komisyon Raporu.
  14. Büyükşehir Belediyesi ASKİ tarafından, Boğaziçi Mahallesinde yapılan alt yapı çalışmalarının başladığı,aynı durumda olup selden etkilenen diğer bölgelerimizde planlanan çalışmalara ilişkin Alt Yapı Komisyon Raporu.
  15. 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı dolayısıyla belediyemizce önceki yıllarda uygulanan ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye yardımı ile ilgili yapılan çalışmalara ilişkin Eğitim Kültür ile Sosyal İşler ve Engelliler Ortak Komisyon Raporu.
  16. Belediyemizin, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile birlikte yürüttüğü Altıağaç, Karaağaç, H.Gazi Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında teslim aşamasına gelen kaç adet konut olduğuna ilişkin Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm ile Yeni Yerleşimler Ortak Komisyon Raporu.
  17. Belediyemizle İş-Kur arasında gerçekleştirilen anlaşma gereğince, 2018 yılı içerisinde İş-Kur aracılığıyla belediyemizde istihdam edilen personel sayısına ilişkin İnsan Kaynakları ve Kalite Yönetimi Komisyon
  18. 2018 yılında yürürlüğe giren ve 27 Ağustos 2018 tarihi itibariyle biten Vergi Borçlarının Yeniden Yapılandırılması Yasasından bölgemizde bulunan vergi mükelleflerinden kaç kişi müracaat ettiğine ilişkin Hesap İnceleme Komisyon Raporu.
  19. Kurban Bayramı nedeniyle Ortaköy kurbanlık satış merkezine, gerek bölgemizden gerekse bölge dışından gelen kurbanlıkların veteriner hekimlerimiz tarafından sağlık kontrolünden geçirilmesine yönelik yapılan çalışmalarda hastalıklı vakalara rastlanılıp rastlanılmadığı, varsa ne tür önlemler alındığına ilişkin Çevre ve Sağlık Komisyon Raporu.
  20. Belediyemizce 2018 yılı içerisinde yapımı bitirilen veya bitirilmek üzere olan park vb. tesislerden isimlendirilmemiş olanlara ilişkin İsimlendirme Komisyon Raporu.
  21. İnternet dünyasının gelişimine paralel olarak, belediyemizce de özellikle de son yıllarda uygulamaya konulan ve vatandaşlarımıza da büyük kolaylıklar sağlayan, vergi tahsilatlarında ki online ödemelerde bu sistemin kullanılma oranı geçen yıllara göre ne kadar arttığına ilişkin AR-GE Komisyon Raporu.
  22. Belediyemiz tarafından yaptırılıp 2018 yılında açılışı planlanan yatırımlara ilişkin Yatırım Çalışmaları ve Faaliyetleri Komisyon Raporu.
  23. 2017-2018 Basketbol sezonunda TB2L’de yer alan Mamak Belediyesi Basketbol takımımızın yeni sezonda TBL’ de mücadele edecek olmasının belediyemizin gerek yurtiçi gerekse yurtdışı tanıtımına ne tür katkıları olacağına ilişkin Gençlik Spor ile Dış İlişkiler ve Sivil Toplum Kuruluşları Ortak Komisyon Raporu.
  24. Belediyemizce sistematik bir şekilde Ortaköy Mahallemizde kurulan kurbanlık satış alanında kaç adet çadır yeri kiraya verildiği ve ne kadar gelir elde edildiğine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyon Raporu.