2018 EYLÜL AYI BELEDİYE MECLİS GÜNDEMİ

TARİHİ : 03 Eylül 2018

2. Bayındır açık semt pazarının, kapalı konuma getirilmesi nedeniyle, faaliyetinin devam etmesinin uygun olacağı düşünülmekte olup, Pazar Yeri Kuruluş Komisyonu Raporuna ilişkin Başkanlık Yazısı.
  3. İmar planında ‘Özel Eğitim Alanı’ olarak belirlenen Üreğil Mahallesi 52696 ada 8.000,00 m²’den ibaret 5 nolu ve 52696 ada 8.000,00 m²’den ibaret 6 nolu parsellerin, 2886 Sayılı Devlet İhale kanunun ilgili maddeleri doğrultusunda satılmasına ilişkin Başkanlık Yazısı.
  4. Bayındır Barajı Güneyi (Mavişehir) Gelişme Alanı” na ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğine ilişkin Başkanlık Yazısı.
  5. Kıbrıs Mahallesi 39547 Ada 1 Nolu Parselin Batısındaki,düzenlemesi Yapılmamış Park Alanı İçerisinde 1 Adet Trafo Yeri Ayrılmasına İlişkin Bayındır ve İmar Komisyon Raporu.
  6. Kıbrıs Mahallesi 39402 ve 39403 Adalar Arasında Kalan,düzenlemesi Yapılmamış Park Alanının Güneybatısında 1 Adet Trafo Yeri Ayrılmasına İlişkin Bayındır ve İmar Komisyon Raporu.
  7. 2018 yılında yağmur yağışlarından dolayı en büyük hasarın gerçekleştiği Boğaziçi mahallemizde ve sel sularının hasar verdiği diğer mahallelerimizde bu hasarların önüne geçebilmek için ne tür alt yapı tedbirlerinin alındığına ilişkin Alt Yapı Komisyon Raporu.
  8. Belediyemizce yaz tatili boyunca öğrencilerimizin faydalanacağı ne tür kurslar düzenlendiğine ilişkin Eğitim Kültür Komisyon Raporu.
  9. Hükümet tarafından çıkarılan, yaklaşık 13 milyon iskansız binayı ilgilendiren ve İmar affı olarak da bilinen imar barışı yasası ile ilgili bölgemizde bulunan ve bu yasadan faydalanmak isteyip de yasal şartları yerine getiremediği için bu haktan yararlanamayan konut sahiplerine ne tür işlem yapıldığına ilişkin Hukuk ve Tarifeler Komisyon Raporu.
  10. Altıağaç, Karaağaç ve Hüseyin Gazi Mahallelerimizde gerçekleşen Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında konutlar hızla yapılmaktadır Aynı kapsam içerisinde yüklenici firmalar tarafından yapılması gereken sosyal donatı alanlarıyla ilgili çalışmaların ne aşamada olduğuna ilişkin Yeni Yerleşimler Komisyon Raporu.
  11. Belediyemiz tarafından 2018 yılının 7 aylık diliminde kaç adet işyeri açma ruhsatı verildiği aynı dönem içerisinde kapanışı yapılan kaç işyeri olduğuna ilişkin Esnaf Komisyon Raporu.
  12. Kurban bayramı dolayısıyla Ortaköy Kurbanlık alanına getirilecek hayvanların belediyemiz veteriner hekimliği tarafından sağlık kontrolünden geçirilmesine ilişkin Çevre ve Sağlık Komisyon Raporu.
  13. İmar affı olarak da bilinen imar barışı yasası ile ilgili yapılan müracaatların belediyemiz bütçesine her hangi bir katkısı olup olmadığına ilişkin Plan ve Bütçe Komisyon Raporu.
  14. Belediyemizce, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” ile ilgili olarak ne tür etkinlikler yapıldığına ilişkin Sosyal İşler ve Engelliler Komisyon Raporu.
  15. Bölgemizde bulunan bütün Şehit ailesi ve Gazilerimize daha önceki yıllarda olduğu gibi belediyemizce Kurban Bayramı öncesinde ziyaretler yapılmasına ilişkin Halkla İlişkiler Komisyon Raporu.
  16. 2018 yılı içerisinde Belediyemiz yüzme havuzundan hangi yaş aralıklarında, kaç kursiyer ve sporcu yararlandığına ilişkin Gençlik ve Spor Komisyon Raporu.
  17. Bahçelerüstü Mahallemizde ikamet eden ve Çankırı İlinde görevliyken yol emniyeti sırasında araç çarpması sonucu Şehit olan Polis Memuru Harun ŞAHİN isminin yaşatılabilmesi amacıyla ikamet ettiği mahallede bulunan uygun bir parka isminin verilmesi ile ilgili çalışma yapılmasına ilişkin İsimlendirme Komisyon Raporu.
  18. Bölgemize yapılmaya başlanılan ve inşaatı devam eden Şehir Hastanesi ile ilgili gelinen son aşamanın ne olduğu ve ne zaman hizmete açılması planlandığına ilişkin AR-GE ile Yatırım Çalışmaları ve Faaliyetleri Ortak Komisyon Raporu.
  19. En son düzenlemesi yapılan ve taşeron yasası olarak bilinen kamu kurumlarında çalışanların, kadroya geçiş sürecinden sonra şuan itibariyle belediyemize çalışan memur, işçi ve varsa diğer vasıflarla çalışan personel sayımıza ilişkin İnsan Kaynakları ve Kalite Yönetimi Komisyon Raporu.
  20. 2018 yılının 7 aylık bölümünde Belediyemiz tarafından yurt dışında bulunan Kardeş Belediyelere her hangi bir ziyaret yapılıp yapılmadığına ilişkin Dış İlişkiler ve Sivil Toplum Kuruluşları Komisyon Raporu.
  21. Belediyemiz Emlak ve İstimlak Müdürlüğünce 2018 Yılının 7 aylık döneminde arsa satışlarından ne kadar gelir elde ettiğine ilişkin Hesap İnceleme Komisyon Raporu.
  22. İmar affı olarak da bilinen imar barışı yasası ile ilgili bu yasadan faydalanmak isteyen vatandaşlarımızdan şu ana kadar ilgili birimlerimize müracaat edilen kaç adet başvuru olduğuna ilişkin Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Komisyon Raporu.