Engelliler Gönüllerince Günlerini Kutladı

“Dünya Engelliler Günü” kapsamında Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi’nde, ilçede bulunan 3 özel eğitim kurumu 500 engelli çocuğu bir araya getirdi.

Mamak Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organize ettiği bu özel gün güzel anlara sahne oldu. Mamak Kaymakamı Ziya Polat, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, okul müdürleri ve çok sayıda öğrencinin katıldığı etkinlik izleyicilere keyifli anlar yaşattı.

Onları her an hissetmeliyiz

Özel günlerin sadece farkındalık oluşturması için belirlenmiş bir zaman dilimi olduğuna dikkat çeken Mamak Kaymakamı Ziya Polat, “Ancak bizler engelli kardeşlerimizi 365 günün her anında hissetmek ve hissettirmek zorunda olduğumuzun bilincindeyiz” dedi.

15 yılda birçok yenilik yapıldı

Ülkemizde yaklaşık 15 yıldır birçok alanda olduğu gibi özellikle  “Özel İnsanlar” ifadesini kullandığımız engelli kardeşlerimiz ile ilgili çok ciddi yenilikler yapıldığını söyleyen Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Bu yavrularımızın engelli olması hiç önemli değil. Hayata tutunmaları ve birey olduklarını çok iyi anlamaları gerekiyor. Onun için özel insanlar diyoruz. Tabi bu noktada başta velilerimizi ve sevgili öğretmen arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Bizlerde yerel yönetimler olarak bu konuda elimizden gelenin fazlasını yapmaya gayret ediyoruz” dedi.

Barışın ve sevginin temsilcisisiniz

Bugün aramızda hayatın tüm alanlarında tüm zorluklara rağmen başarıya ulaşacak kardeşlerimiz var diyen Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, “Şüphesiz engelli kardeşlerimizin meselelerini, sıkıntılarını hatırlamak sadece bir günün sınırlarına hapis edilemeyecek kadar önemlidir. Sizler milletimizin en değerli varlığı, barışın ve sevginin temsilcisi aydınlık yarınlarımızın güvencesisiniz” dedi.

Büyük beğeni topladı

Açılış konuşmalarının ardından tango gösterisi ile başlayan etkinlik herkesten tam not alırken, folklor gösterisinde eğlence zirveye çıktı. Ritim gurubuyla kulakların pasını silen öğrenciler, semazen ve bardak gösterileriyle büyük beğeni topladı.

Haber Fotoğrafları