Maçın kaderini üçlükler belirledi

Türkiye Basketbol Erkekler Ligi 22.hafta mücadelesinde Mamak Belediyesi Basketbol Takımı, Petkim Spor’a konuk oldu.

Enka Spor Salonu’nda oynanan heyecan dolu maçın son dakikalarında iki üçlük kaçıran Yeşil-Beyazlılar sahadan 85-82 mağlup ayrıldı. Mamak Belediyesi Basketbol Takımı’nda 17 sayı 9 asist ile Erick Neal öne çıkan isim oldu.

Son dakikalar nefes kesti
Maça iyi başlayan Mamak Belediyesi Basketbol Takımı, ilk çeyreği 18-23 önde kapattı. İkinci çeyrekte reaksiyon gösteren Petkim Spor, bulduğu sayılarla farkı eriterek soyunma odasına 49-49 beraberlikle gitmeyi başardı.3. periyoda üç üçlük isabeti ile etkili bir giriş yapan Yeşil-Beyazlılar maçın kontrolünü tekrar eline aldı ve çeyreğin bitimine 3 dakika kala farkı 9 sayıya çıkardı. Petkim Spor son dakikalarda reaksiyon gösterse de Yeşil-Beyazlılar bu periyodu 69-74 önde bitirdi. Final periyoduna ise Petkim Spor savunma direnci ile ilk 5 dakika potasında sayı görmedi ve yakaladığı 10-0’lık seri ile öne geçti. Maçın bitimine son iki dakika kala sahneye çıkan Erick Neal üst üste bulduğu 8 sayı ile Yeşil-Beyazlıları tekrar öne geçirdi. Maçın sürekli el değiştirdiği son dakikalarda üst üste iki üçlük denemesinden boş dönen Mamak Belediyesi Basketbol Takımı sahadan 85-82 mağlup ayrıldı.

Haber Fotoğrafları