Mamak evinde durdurulamıyor

Türkiye Basketbol Ligi’nin 18. haftasında Karesi Spor’u konuk eden Mamak Belediyesi Basketbol Takımı, özellikle ikinci yarıda ortaya koyduğu performansla karşılaşmadan 113-90 galibiyetle ayrıldı.

Mamak Belediyesi Spor Salonu’nda oynanan maçta Erkan Yılmaz 17 sayı, 11 ribaund ve 10 asistle triple double yaparak galibiyette büyük rol oynadı. Ligin güçlü ekiplerinden biri olan Karesi Spor’a 23 sayı fark atan Yeşil-Beyazlılar önemli bir galibiyet imza attı.

İlk yarı denge bozulmadı
Karşılaşmaya hızlı başlayan Mamak Belediyesi Basketbol Takımı, rakibinin de yaptığı basit top kayıplarıyla kısa sürede beş sayılık farka ulaştı. Reaksiyon gösteren Karesi Spor, pota altında uzunlarıyla bulduğu sayılarla skora denge getirmeyi başardı. Kalan dakikalarda Ercan Bayrak ve Erkan Yılmaz ikilisiyle iyi reaksiyon gösteren Mamak Belediyesi Basketbol Takımı, üstünlüğü tekrar eline aldı ve ilk çeyreği 26-20 önde tamamladı. İkinci çeyreğe iki ekip de üç sayı çizgisinden karşılıklı sayılarla başladı. Yaptığı baskılı oyun ile ribaund üstünlüğünü eline alan Yeşil-Beyazlılar, rakibi karşısında iyi oyun ortaya koymaya devam etti. Ancak son bölümde ritmini bulmaya başlayan Karesi Spor, arka arkaya kaydettiği üçlüklerle öne geçti. Genç oyuncularıyla yakaladığı enerjiyi sürdüren Mamak Belediyesi Basketbol Takımı, kısa sürede toparlanarak skora tekrar dengeyi getirdi. Kalan dakikalarda üstünlüğün el değiştirmeye devam ettiği ikinci çeyrek 49-46 Karesi Spor üstünlüğüyle tamamlandı.

Gençlerin enerjisi galibiyet getirdi
Üçüncü çeyrekte paslaşma trafiğini iyice artıran Yeşil-Beyazlılar, yaptığı hücumlardan skor bularak üstünlüğü tekrar eline aldı. Müthiş bir seri yakalayan Mamak Belediyesi Basketbol Takımı, farkı çift hanelere kadar çıkardı. Kalan dakikalarda iyi bir geri dönüş yakalayan Karesi Spor, yakın takibi sürdürdü. Son bölümde sürprize izin vermeyen Yeşil-Beyazlılar, maçtaki liderliğini korudu ve çeyreği 82-71 önde tamamladı. Son çeyrekte oyunun hakimiyetini iyice eline alan Yeşil-Beyazlılar, farkı geri dönülemez noktaya çıkarmaya başladı. Açılan fark karşısında zorlama atışlara yönelen Karesi Spor, sayı üretmekte zorlandı. Genç oyuncularından maç boyunca büyük verim alan Yeşil-Beyazlılar kalan dakikalarda da rakibine geçit vermedi ve karşılaşmadan 113-90 galibiyetle ayrıldı.

Haber Fotoğrafları