Mamak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Halter Takımı Milli Takıma sporcu gönderiyor. Kulübün yetenekli sporcusu Seydi Ene üst üste aldığı başarılı dereceler sonunda Milli Takıma girmeyi başardı.
Mamak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde yetişen başarılı sporcu Seydi Ene, 5 yıl önce çalışmalara başladı.2008 yılında Mersin de düzenlenen Türkiye’nin en yetenekli sporcuları yarışmasında uyguladığı teknikle, kilo kaldırmadan Türkiye’nin en yetenekli sporcusu seçilen Seydi Ene’nin başarısı her yıl artarak devam etti. Genç yetenek 2009 yılında katıldığı Cumhuriyet Kupası Turnuvası’nda ikincilik madalyası alırken, 2010 yılında Van’da düzenlenen Yıldızlar Türkiye Halter Turnuvası’nda da Türkiye 3.’üncülüğü elde etti. Ene, geçtiğimiz ay Yıldızlar Ankara Şampiyonasında 69 kg ile Ankara 2.’inciliği elde ederek Milli Takıma girmeye hak kazandı.
Büyük Gurur
Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül genç sporcunun başarısını takdir ederek Mamak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün başarısı ile gurur duyduğunu ifade etti. Akgül ” Çeşitli branşlarda birbirinden yetenekli sporcularımız var. Katıldıkları her müsabakada derece alıyorlar. Milli Takıma sporcu gönderecek olmamız bize büyük gurur yaşattı. Sporcularımızı başarılı performanslarından dolayı kutluyorum. Elimizden gelen desteği sağlayacağız ” dedi. Başarılı olan gençlerin hem Mamak’ı hem de Türkiye’yi temsil edeceğine inandığını söyleyen Başkan Akgül “Son alınan derecelerin sevincini hep birlikte yaşıyoruz. Hedefimiz eğitim kültür ve spor faaliyetlerimizden binlerce gencin faydalanmasıdır. Gücümüz yettiğince çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz. Başarıları ile bizlere gurur yaşatan gençler, ileride hem Mamak’ı hem de Türkiye’yi temsil ederek daha birçok başarının altına imza atacak.” dedi.
Başkan Akgül’e Teşekkür
Hedeflerinin Milli Takıma sporcu yetiştirmek olduğunu, bunun gerçekleşmesinden dolayı büyük sevinç yaşadıklarını belirten Antrenör İsa Altınyurt , desteklerinden dolayı Başkan Akgül’e ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür etti. Altınyurt; ” Sporcumuz hiçbir alt yapısı olmadan bizlerle yola çıktı ve sıfırdan yetişti. Kendisine olan güvenimizi de hiçbir zaman boşa çıkarmadı. Milli Takıma sporcu göndermenin haklı gururunu yaşarken bizden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Belediye Başkanımız Mesut Akgül’e takımımız adına teşekkür ediyorum ” dedi.
Çalışmalar Devam Ediyor
Yaklaşık 5 yıl önce kurulan ve kısa sürede büyük başarılara imza atan Halter Takımı, Antrenör İsa Altınyurt yönetiminde çalışmalarını Amfi tiyatro’da sürdürmeye devam ediyor.