Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü

MAMAK KÜLTÜR MERKEZİ

• Cumhuriyetin ilk yıllarında konservatuar olarak hizmet veren, daha sonra belediye hizmet binası olarak kullanılan tarihi bina, Mamak Kültür Merkezi adı altında aslına uygun hale getirilerek Mamak’ın kültür-sanat ihtiyacını karşılamaya başladı.
  • Mamak Kültür Merkezi’nde Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Türk Tasavvuf Müziği, Tiyatro, Halk Dansları alanında Konservatuar öğrencilerine ücretsiz eğitimler veriliyor.
  • Meslek edindirmeye yönelik olarak yaklaşık 1600 öğrenciye çeşitli branşlarda ücretsiz eğitim veriliyor.
  • Tiyatro, sergi ve konser salonları, bilgisayar donanımlı büyük bir kütüphanenin de yer aldığı Mamak Kültür Merkezi, sanatsever Başkentliler’in uğrak noktalarından biri olarak, bu alandaki önemli bir boşluğu doldurdu.

MESLEK EDİNDİRME KURSLARI:

Dikiş, Nakış, Takı tasarım, Ahşap Boyama, Stilistlik, Cilt bakım Ebru, Hat, Tezhip kursları MKM binası içinde hafta içleri 9:30- 12:30 arasında verilmektedir. Kurs Kayıtları 1-30 Ağustos tarihleri arasında alınmakta, kurslar Eylül ayı içerisinde başlayıp Haziran ayında sona ermektedir. Katılan öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilmektedir.

KONSEVATUAR KAYITLARI:

MKM Konservatuarında Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Tiyatro ve Halk Oyunları bölümlerinde eğitim verilmektedir. Konservatuar kayıtları Ağustos ayı içinde alınır. Eylül ayında sınav yapılır. Kazananlara hafta içi her gün 18:30- 20:30 saatleri arasında MKM içerisinde bulunan dersliklerde eğitim verilmektedir. Konservatuar okulunun süresi 2 yıldır. Eğitim sonunda Belediye onaylı Konservatuar Sertifikası verilir.

KÜLTÜREL FAALİYET AMAÇLI KIŞ DÖNEMİ KURSLARI:

Kış dönemi içinde MKM’de Saz, Gitar, Keman, Ney, Tiyatro, Halk Oyunları ve Semazen Kursları verilmektedir. Kayıtlar 01-30 Ağustos Tarihleri arasında yapılmakta olup, Eylül ayından itibaren hafta sonları kurs verilmektedir.

YAZ DÖNEMİ KURSLARI:

Saz, Gitar, Ney, Keman, Halk Oyunları ve Tiyatro dallarındaki Yaz Dönemi Kursları MKM’de verilmektedir Kayıtlarımız 01-30 Haziran tarihleri arasında alınmaktadır. Kayıt için 2 resim kimlik fotokopisi yeterlidir. Yaz Dönemi Kursları Haziran ayında başlayıp Eylül ayında sona ermektedir.
YAZ OKULU KURSLARI:

Yaz Okulu Kursları Saimekadın Anfi Tiyatro’da verilmektedir. 8 – 16 yaş için judo, tekvando, güreş, basketbol, yüzme, bayanlar için ise step, aerobik ve fitnes kursları verilmektedir.
Daha geniş bilgi için tel: 364 23 40.

KİTAP KIYAFET YARDIMI
Eğitime %100 destek kampanyası çerçevesinde öğrencilere;
  • 5 bin okul kıyafeti
  • 5 bin kırtasiye paketi
  • 5 bin akıllı ajanda, 30 bin kitap
  • 4 bin öğretmen ajandası dağıtımı.
  • Okulların eksiklerinin giderilmesi, boya-badana ve tamiratı, çevre düzenlemesi.
  • 20 bin lise son sınıf öğrencisinin her birine ÖSS Hazırlık Kitabı dağıtıldı.

RAMAZAN EĞLENCELERİ
  • 1999 yılından bu yana her yıl düzenli olarak Ramazan etkinlikleri yapıldı.
  • İftar yemekleri ve kumanyalar şeklinde yapılan etkinlikten yaklaşık 90.000 kişi yararlandı.
  • Yıllara göre sayısı değişen iftar çadırlarında tasavvuf musikisi, hediye dağıtımları ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

SÜNNET ŞÖLENİ
Sünnet kayıtları her yıl Haziran ayı içerisinde alınmakta, Temmuz veya Ağustos ayları içinde sünnet şölenimiz yapılmaktadır. Kayıt anında çocuğun kimlik fotokopisi alınmaktadır. Sünnet kıyafetleri belediyemiz tarafından verilmektedir. Sünnetler verilen randevu ve saate göre kliniklerde yapılmaktadır.