Mamak Belediyesi
BELEDİYE BAŞKANIMIZ
Mesut AKGÜL
Mamak Belediye Başkanı

Başkan'ın MesajıFotoğraf Galerisi

Başkana Mesaj
 
KENT BİLGİ SİSTEMİ
DUYURULAR
ETKİNLİK TAKVİMİ
YENİ MAMAK PROJESİ HIZLA İLERLİYOR
Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Yeni Mamak Projesinde gelinen son durumu değerlendirmek için  kahvaltılı toplantı düzenledi.

Kahvaltılı toplantıya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Aluç,Büyükşehir Belediyesi Emlak İstimlak Daire Başkanı Osman Özbayrak,Ak Parti Mamak İlçe Başkanı Davut Erdem,Mamak Belediyesi Başkan Yardımcısı Erdoğan Karadağ,Başkan Danışmanı Aydın Demir, Mamak Belediyesi Grup Başkanvekili Faruk Gültekin ve Yeni Mamak Koordinasyon Merkezi Büro Yetkilisi Aykut Celep’te  katıldı.

Proje Hızla İlerliyor


Toplantının ev sahipliğini yapan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül”;Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte yürüttüğümüz projemiz hızla ilerliyor. Proje’nin tamamlanmasıyla birlikte ,İlçe’mize  sağlıklı, çağdaş, modern binalar ve rekreasyon alanlarına kavuşacak “dedi.
Proje içerisinde, alt ve üst yapısı güçlü, yeni iş sahalarıyla yeni yerleşim alanının oluşturulacağını belirten Başkan  Akgül, vatandaşların mağdur edilmeden ,projenin hayat bulacağını söyledi.
3532 Gecekondu Sahibi İle Anlaşıldı
Bölgede 3532 gecekondu sahibi ile anlaşıldığını söyleyen Büyükşehir Belediyesi  Emlak İstimlak Daire Başkanı Osman Özbayrak, Mamak'ta uygulamaya konan proje ile gecekondu sahipleri mağdur edilmeden uzlaşmalarının yapıldığını belirtti.
Ayrıca Proje içerisinde yer alan yaklaşık 4000 adet belgesi olmayan yapılar ,Doğukent Projesi içerisinde tamamlanarak yıl sonu itibariyle ile hak sahiplerine dağıtılacak.
Mamak Çekim Merkezi Olacak
Proje’nin tamamlanmasıyla birlikte ,Başkent’in çekim merkezi haline gelecek olan Mamak,Türkiye’nin en kapsamlı gecekondusu olan proje olma özelliğini taşıyor. 15 bin gecekondunun yıkılarak yerine sağlıklı modern konutlarla, sosyal donatı ve rekreasyon alanları yapılacak.Samsun yolu üzerinde 14 mahalleyi kapsayan projede 260 konutun inşa aşaması tamamlandı. Yaklaşık 50 bin konut ve 500 iş merkezinin yapılacağı projeyle ile ilçe çocuk oyun alanları, eğlence dinlenme mekanları spor kompleksleri agua parklar ,yüzme havuzlarına kavuşacak.