CANLI YAYIN

E-Belediye & Online Tahsilat Sıkça Sorulan Sorular

E-Belediye & Online Tahsilat Sıkça Sorulan Sorular:

1- Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi borcumu ne zaman ve nereye ödemeliyim?

Vergi borçları son ödeme tarihleri 31 Mayıs I. Taksit & 30 Kasım II. Taksit şeklindedir.

Aşağıdaki seçenekler kullanılarak ödeme işlemi gerçekleştirilebilir.

a- Online Tahsilat & E-Belediye:

– Mamak Belediyesi www.mamak.bel.tr resmi internet sayfasından “Online Tahsilat” yazısı tıklanır ve açılan E-belediye https://e-belediye.mamak.bel.tr sayfasında T.C. kimlik No veya Sicil No ile giriş yapılarak borç sorgulama ve kredi kartı ile ödeme yapılabilmektedir.

b- Tahsilat Vezneleri:

– Belediye Hizmet Binası

– Musiki Muallim Mektebi(Cebeci)

– Kutludüğün Hizmet Binası

– Lalahan Hizmet Binası

– Necip Fazıl Kültür Merkezi

– Akdere Bilim Sanat Merkezi

c- Banka Şubelerine Ödeme:

Halkbank, Vakıfbank ve Denizbank şubelerinden T.C. kimlik No veya Belediye Sicil No bilgileri ile ödeme yapılabilmektedir.

Banka Adı Şube Gişe(Vezne) ATM Online Mobil Belediye Sicili ile Ödeme T.C. Kimlik No ile Ödeme
 VAKIFBANK HAYIR EVET EVET EVET EVET HAYIR
 HALKBANK EVET   EVET EVET EVET EVET
 DENİZBANK EVET   EVET EVET EVET EVET

d- PTT Posta Çeki Hesabına Ödeme:

– Emlak Posta Çeki Hesap No: 210374

– ÇTV Posta Çeki Hesap No: 526891

Yukarıdaki Emlak ve ÇTV hesap numaralarına ödeme yaparken;

T.C. kimlik No, Ad-Soyad, Belediye Emlak Sicil No bilgileri belirtilerek Emlak Vergileri 210374 nolu posta çeki hesabına, Çevre Temizlik Vergileri de 526891 nolu hesaba yatırılabilmektedir.

2- Vergi Borcumu ödemek istiyorum üyeliğim ve şifrem yok nasıl giriş yapabilirim?

E-belediye üyeliğiniz ve şifreniz yok ise aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz;

– E-belediye https://e-belediye.mamak.bel.tr sayfasından Giriş Yap düğmesi tıklanır.

Hızlı Ödeme seçeneğinden MÜKELLEF NO alanına T.C. kimlik No, Belediye Sicil No veya Vergi No(Şirketler için)’dan birisini yazarak Giriş Yap düğmesini tıklayınız. (Şekil-2a)

(Şekil-2a)

– Hizmetlerimiz altında yer alan Borç Ödeme & Sorgulama altındaki >>Borç İşlemlerini tıklayınız.(Şekil-3a)

(Şekil-3a)

– Borç Sorgula ekranında(Şekil-4a) sırasıyla;

1-Borç işlemleri tıklanır,

2-Emlak Vergisi Takip sistemi üzerinde iken 1 kez tıklanarak vergi borçları detayları

görüntülenir,

3-Ödenecek olan dönem vergi borcu kutusu işaretlenir,

4- Devam et düğmesi tıklanarak ödeme sayfasına geçilir.

(Şekil-4a)

– Ödeme ekranında Kredi Kartı Kart Numarası, Kart Sahibi, Son Kullanama tarihi, Kredi Kartının arkasında yazan 3 haneli CCV kodu girişi yapılır ve Doğrulama Kodu girildikten sonra Banka Kartınız hangi bankaya ait ise o bankaya ait 3d SMS şifre doğrulaması ekranı gelecektir. İlgili ekranda cep telefonunuza bankanız tarafından size gönderilen sms şifresi ile giriş yaptıktan sonra ödemeniz gerçekleşecektir. Daha sonra ödemenize ait dökümü alabilirsiniz.(Şekil-5a)

(Şekil-5a)

3- E-Belediye & Online Tahsilat giriş şifremi unuttum. Şifremi nasıl alabilirim?

E-Belediye https://e-belediye.mamak.bel.tr ana sayfada sağ üst köşede yer alan Giriş Yap düğmesi tıklanır. Aşağıda Şekil-6a da görüldüğü gibi 1-Giriş Yap ekranının altında yer alan 2-ŞİFRE SIFIRLA düğmesi tıklandıktan sonra Şifre Sıfırla ekranı açılır. Şifre Sıfırla ekranında 3-Giriş ve 4-Doğrulama Kodu alanları doldurulur ve 6-Şifre Sıfırla düğmesi tıklanır. Bu işlem ile sistemde kayıtlı olan e-posta hesabınıza şifre sıfırlama linki gönderilir. İlgili linke tıkladığınızda şifreniz otomatik olarak oluşacak ve e-posta hesabınıza şifre gönderilecektir. E-posta hesabınıza gelen şifre ile giriş yapabilirsiniz.

Hızlı erişim için https://e-belediye.mamak.bel.tr/tr-tr/uyelik/sifre-sifirla tıklayınız.

(Şekil-6a)

4- E-posta hesap adresim değişti ne yapmalıyım?

(Şekil-7a)

E-belediye giriş şifresi e-posta hesabınıza gönderildiğinden dolayı e-posta hesabınızın güncel olması gerekmektedir. E-belediye ana sayfada yer alan Online İstek & Sorun Takibi başlığı altındaki Beyaz Masa bölümünden e-posta güncellemesi için başvuru yapabileceğiniz gibi 444 0 149 çağrı merkezimizi arayarak başvurabilirsiniz. Bilgilerinizin doğru olması koşulu ile gerekli güncellemeler yapılarak, telefon veya e-posta yolu ile tarafınıza bilgi verilecektir.

5- E-Belediye üzerinden Emlak vergisini ödedim ve makbuz dökümü almak istiyorum. Ne yapmalıyım?

Şifresiz giriş ile yapılan ödemelerde banka ödeme ekranından sonra Başarılı! ekranında Döküm altındaki Görüntüle seçeneğinden makbuzların dökümü alabilirsiniz veya e-posta adresinizi yazıp gönder seçeneği ile ödemiş olduğunuz makbuzları e-posta hesabınıza gönderebilirsiniz(Şekil-8a).

Ödeme sonrası ilgili ekran kapanmış ise ve döküm de almanız gerekiyor ise Kayıt Ol seçeneğinden e-belediye sistemine kayıt olmanız gerekmektedir. Kayıt Ol ekranında Gerçek Kişi için (Şekil-8b) deki ilgili alanları doldurup Kayıt Ol düğmesini tıkladığınızda bilgilerinizin doğru olması koşulu ile e-posta hesabınıza şifre gönderilecektir. E-posta hesabınıza gelen şifre ile giriş yaparak Tüm Tahsilatlarım bölümünden döküm alabilirsiniz.

(Şekil-8a)

(Şekil-8b)

6- T.C. kimlik numaramı yazıyorum böyle bir kayıt bulunamadı hatası alıyorum. Vergi borcumu ödemek istiyorum. Ne yapmalıyım?

– T.C. kimlik numaranız sistemde kayıtlı olmayabilir veya belediyemizde beyanınız olmayabilir. Lütfen https://www.mamak.bel.tr/iletisim/mamak-beyaz-masa/ adresinden veya 444 0 149 Alo Mamak hattından konu ile ilgili başvuru yapabilirsiniz.

7- Ödeme sırasında bankadan gelen SMS şifremi girdikten sonra hata alıyorum ve ödemem gerçekleşmiyor. Ne yapmalıyım?

Banka kartınız ile ilgili müşteri hizmetlerini arayarak internet üzerindenalış-veriş için 3d güvenli ödemeyi açtırmanız gerekmektedir. Aksi takdirde ödemeniz gerçekleşmeyecektir.